Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
31.05.2012

Virksomheder i Syddanmark kan låne en leder

50 syddanske virksomheder kan de kommende år regne med vækst i virksomheden, når de låner erfaringer fra danske og udenlandske ledere.

Projektet "Lån en leder" modtager efter indstilling fra Syddansk Vækstforum 12 mio. kr. fra EU's Socialfond, så små og mellemstore virksomheder kan få de rette kompetencer til at skabe vækst.

Virksomheder i Syddanmark har nu mulighed for at indfri deres vækstpotentiale ved med ny viden fra en ekstern leder at satse på udvikling og innovation, så virksomhedens konkurrenceevne bliver styrket.

Direktør Liselotte Hohwy Stokholm, Væksthus Syddanmark:

Virksomhederne er i konstant konkurrence med andre virksomheder i Danmark og i udlandet. Derfor er det vigtigt, at vi har tilbud, så de syddanske virksomheder er knivskarpe og de bedste til at udvikle forretningen, og her er Lån en leder det rigtige instrument.

 

Projekt "Lån en leder" er et regionalt tilbud til små- og mellemstore virksomheder med mellem 51 og 250 ansatte inden for Region Syddanmark indsatsområder: Sundheds- og velfærdsinnovation, bæredygtig energi, som dækker energieffektivisering og offshore samt oplevelseserhverv, som vedrører design, turisme og fødevarer.

Regionsformand og formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst

Vi arbejder målrettet på at skabe nye arbejdspladser til regionen. Derfor er det kun naturligt, at vi satser på udvikling i regionens små og mellemstore virksomheder, og sørger for, at ledere og medarbejdere har de rigtige kvalifikationer til at udvikle de regionale virksomheder og skabe vækst.

Målet er at opkvalificere ledere og medarbejdere i 50 virksomheder ved hjælp af eksterne ledere fra ind- og udland, som har kompetencer inden for produkt- og strategiudvikling samt internationalisering. De ledere og medarbejdere, som deltager i projektet, vil gennem kompetenceudvikling, sidemandsoplæring og sparring komme til at arbejde mere strategisk med at udvikle virksomhedens forretningsområder og dermed sætte yderligere skub i eksportmulighederne og få gang i eksport til udlandet.

Projektet modtager 12 mio. kr. fra EU's Socialfond og er en del af Vækstforums talentsatsning.

På Væksthus Syddanmarks hjemmeside kan regionens virksomheder finde flere oplysninger om projektet.

Kontakt

Regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst, tlf. 4032 5210
Væksthus Syddanmark, Liselotte Hohwy Stokholm, tlf. 2498 8000
Erhvervsstyrelsen, Katrine Solvang, tlf. 3546 6411.

Fakta om EU's strukturfonde - Regional- og Socialfonden

Danmark modtager i perioden 2007-2013 3,5 milliard kr. fra EU's strukturfonde. Halvdelen af midlerne kommer fra Socialfonden og halvdelen fra Regionalfonden.

Socialfondsprogrammets formål er at kvalificere og udvide arbejdsstyrken inden for de fire indsatsområder: Iværksætteri, uddannelse, innovation og anvendelse af ny teknologi for at skaffe danske virksomheder adgang til kvalificeret arbejdskraft.

I perioden 2007-13 er der under socialfondsprogrammet 1,825 milliard kroner til rådighed til at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse.

Læs mere om:

EU's Socialfond på www.regionalt.dk