Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
04.11.2015

Vækstfabrikken i Næstved hjalp it-Iværksætter på vej

Det startede med et it-projekt, som skulle skifte tunge ringbind ud med en ny, brugervenlig tablet-løsning for lokoførerne i det lokale jernbaneselskab. I dag har Troels Hannecke 8 ansatte og sin egen veletablerede it-virksomhed. Et iværksætterforløb på den lokale Vækstfabrik hjalp ham godt på vej til drømmen om egen virksomhed. 

Troels Hannecke fra Næstved udlever sin drøm. Hver eneste dag. Drømmen om egen virksomhed og tilværelsen som it-iværksætter, der startede med en god idé tilbage i 2007.

Troels Hannecke  forklarer:

Jeg startede Supeo i 2007. Først som et projekt ved siden af mit normale lønmodtagerjob, hvor jeg fik udviklet en it-løsning, som gjorde hverdagen meget nemmere for lokoførerne i Regionstog, som blev vores første store kunde. Efterhånden kunne jeg se, at der var et potentiale i at arbejde med lidt bredere it-løsninger til blandt andet asset-management og sags- og processtyring, og at det var værd at satse helhjertet på.

I 2011 sagde Troels sit faste job op og lagde alle kræfter i iværksættereventyret. Han fik en kontorplads på den lokale Vækstfabrik i Næstved og med sparring fra andre iværksættere og en vækstkonsulent lykkedes det at få gang i væksten og antallet af medarbejdere i Supeo:

Vækstfabrikken har haft kæmpestor betydning for mine muligheder for at få stablet Supeo på benene. Det er i praksis en slags kontorfællesskab for iværksættere, hvor der er mulighed for at få sparring på forretningsudvikling og alle andre aspekter af at komme godt i gang med at drive virksomhed.

Helikopterperspektiv gav plads udvikling
Vækstkonsulenten hjalp konkret Troels Hannecke med at komme hele vejen rundt og se sin virksomhed udefra, prioritere og træffe de rigtige strategiske beslutninger. Troels Hannecke fortæller:

Konkret har det været godt i forhold til kompetenceudvikling og sparring på afgørende beslutninger som fx, hvornår vi skulle hyre nye kræfter ind, og hvor stærkt udviklingen skulle gå. Derfor var det et bevist valg, at vi i første omgang ansatte to datamatiker-studerende, som efterfølgende blev ansat på fuld tid efter de havde færdiggjort deres uddannelser. Det gjorde det muligt, at tilpasse virksomheden på en smidig måde og samtidigt få nogle superengagerede medarbejdere ombord.

Produkterne har også fulgt med udviklingen, forklarer  forklarer Troels Hannecke:

I dag udvikler og sælger vi mere omfattende it-systemer til håndtering af alt fra tog, skinner til sag- og dokumentstyring. Vi forsøger at komme hele vejen rundt om kunderne og deres behov. Derfor inddrager vi dem meget tidligt i processen, også når det kommer til det konkrete design af løsningen. På den måde får de en individuelt tilpasset løsning, som skaber mest mulig værdi og sparer tid for netop deres virksomhed, og som er nem at bruge.  

Glad for lokal udvikling
Med 4 fuldtidsansatte IT-udviklere er Supeo en af de eneste it-virksomheder i Næstved og med til at trække resursestærk arbejdskraft til byen. Troels Hannecke fortæller:

Det er rigtigt godt, at der bliver investeret EU-midler i erhvervsudvikling, som med Vækstfabrikkerne, også i de lidt mindre provinsbyer. Det er med til at sætte gang i en positiv udvikling, som vi som virksomhed forhåbentligt kan være med til at fastholde. Fx har vi en medarbejder, som er flyttet til Næstved, og en der pendler fra København, som måske kunne være fristet af det samme.     

Investor skal sikre ekspansion
I Supeo er de opsatte på at fortsætte væksten og derfor så småt begyndt at se efter vækstmuligheder uden for landets grænser.

Troels Hannecke:

Vi har stadig muligheder for at vokse med danske kunder, men de store vækstmuligheder ligger i udlandet, hvor vi satser på, at lande den første tyske kunder inden for nærmeste fremtid.

Derfor er han og resten af teamet i SUPEO på jagt efter nye investorer.

Det koster både tid, penge og kompetencer at ekspandere til nye, udenlandske markeder. Det er en stor opgave for en lille virksomhed som vores. Derfor er vi i øjeblikket på udkig efter en investor eller samarbejdspartner, som kan bidrage med den finansiering eller de kompetencer, der skal til for, at vi for alvor kan få fodfæste i udlandet.

FAKTA:

Vækstfabrikkerne er blevet etableret af Væksthus Sjælland i 10 kommuner i Region Sjælland og er finansieret af EU’s Regionalfond og kommunerne Næstved, Greve, Holbæk, Roskilde, Slagelse, Faxe, Ringsted, Lolland, Guldborgsund og Køge.

Derudover er der etableret en Vækstfabrik i Vordingborg Kommune som et pilotprojekt.

Læs mere om vækstfabrikkerne

Læs mere om Supeo

 

FAKTA OM EU’S STRUKTURFONDE

EU's Regionalfond, Socialfond og danske partnere investerer hvert år 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.

Partnerskabets investeringer sker med afsæt i regionernes styrkepositioner og i innovation, grøn omstilling, uddannelse og iværksætteri.

Bliv klogere på, hvordan vi gør en forskel for Danmark