Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
14.01.2015

Sjællandsk vækstprojekt tager hul på EU-milliarder

9 mio. kr. fra EU's Socialfond er på vej til et nyt projekt, der skal realisere vækstpotentialet hos 160 nystartede virksomheder på Sjælland. Med millionerne bliver der taget hul på de ca. 3 mia. kr., som EU's strukturfonde stiller til rådighed for Danmark indtil 2020.

Projekt "Vækstfremmede inkubationsforløb i SMV'er" er det første endeligt godkendte strukturfondsprojekt i Danmark for den ny budgetperiode 2014-2020 og et af de første i EU.

Preben Gregersen, Regionalchef i Erhvervsstyrelsen:

Danmark er blandt de første lande i Europa til at sætte gang i konkrete strukturfondsprojekter, der skal gøre en forskel for vækst og beskæftigelse. Det er godt for de virksomheder, som kan få et skub i den rigtige retning. Den tidlige start giver os også bedre mulighed for at sikre, at de penge, vi har til rådighed frem til 2020, kommer dansk erhvervsliv til gavn.

Hurtige ved havelågen

Hos Væksthus Sjælland, som står bag det nye projekt, og har søgt EU-midlerne, er der tilfredshed med at kunne komme hurtigt i gang med at løfte virksomheder med vækstpotentiale.

Mads Váczy Kragh, direktør i Væksthus Sjælland:

Vi har sammen med Vækstforum Sjælland været hurtige ved havelågen og er gået efter hurtigst muligt at komme i gang med at omsætte mulighederne i de nye strukturfondsprogrammer til konkrete tilbud til virksomheder i Region Sjælland. Det er lykkedes, og det er rigtig positivt, at vi nu kan tilbyde målrettede forløb til nye virksomheder og iværksættere med vækstpotentiale. Det er vigtigt, fordi netop de virksomheder skaber næsten hvert andet nye job.

Vækstfabrikker med et twist

Det nye projekt bygger blandt andet videre på erfaringerne fra de Vækstfabrikker, som er blevet etableret i en række kommuner i Region Sjælland de senere år - blandt andet med midler fra EU's Regionalfond - og vil også fysisk komme til at foregå på Vækstfabrikkerne.

Som noget nyt vil Vækstfabrikkernes såkaldte inkubationsforløb få et twist, så de skræddersys til behovet i den enkelte virksomhed - fx inden for forretningsudvikling, uddannelse eller ledelse.

Derudover vil projektet have fokus på at udvikle kompetencerne hos den enkelte virksomhedsleder eller iværksætter.

Mads Váczy Kragh forklarer:

Vi har et unikt miljø på vores Vækstfabrikker, som vi nu kan udnytte til at gøre endnu mere for nystartede virksomheder og iværksættere. Vi ved, at personen bag virksomheden og deres evne til at prioritere og træffe de rigtige strategiske beslutninger er afgørende for virksomhedens overlevelse og succes. Det understøtter vi på Vækstfabrikkerne, hvor en daglig leder får en vigtig rolle i at hjælpe virksomhederne på vej.

Flere virksomheder med kontor i Vækstfabrikkerne vil være kandidater til at deltage i projektet, men der vil også blive rekrutteret virksomheder gennem den lokale erhvervsservice og en opsøgende indsats i de enkelte kommuner.

Virksomhedens vækstpotentiale og vilje til at arbejde hårdt for at indfri det er afgørende for, hvem der kommer med, slutter Mads Váczy Kragh.

Læs mere om mulighederne med EU's strukturfonde her:

 

Fakta

"Vækstfremmende inkubationsforløb for SMV'er" har et samlet budget på ca. 18,5 mio. kr. og medfinansieres af:

  • EU's Socialfond med ca. 9 mio. kr.
  • De deltagende kommuner i Region Sjælland ca. 5,5 mio. kr.
  • Region Sjælland 1,5 mio. kr.
  • De deltagende virksomheder ca. 2 mio. kr.

Kontaktpersoner

Erhvervsstyrelsen, kommunikationsmedarbejder, Martin Kastoft Nielsen tlf. 3529 1789

Væksthus Sjælland, direktør, Mads Váczy Kragh, tlf. 4199 9800