Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
17.09.2021

Maritimt samarbejde har skabt gode idéer og søstærke virksomheder i Svendborg

Sammenhold, innovativt samarbejde og initiativrige iværksættere har skabt et robust maritimt miljø i Svendborg og på Sydfyn. EU-projektet ShareFifty5 præsenterede gode historier på Europe in my region-messe.

De gode traditioner for samarbejde og idéudvikling i det maritime miljø blev i praksis demonstreret under Europe in my region-messen på Kvægtorvet, Svendborg Kommunes iværksætterhus for maritime virksomheder og it-virksomheder. Foto: Erhvervsstyrelsen

Det er ikke noget tilfælde, at der midt i Svendborgs innovations- og iværksættermesse på Kvægtorvet onsdag den 15. september blev sat gang i en fælles øvelse om at få gode idéer og se nye løsninger.

For samarbejde, innovation og idéudvikling er kernen i det maritime miljø i den sydfynske kommune, hvor socialfondsprojektet ShareFifty5 i tre et halvt år har været en drivende kraft.

Bo Sørensen har fået god hjælp af ShareFifty5 til at drive sin virksomhed, der nu har fem ansatte. Foto: Erhvervsstyrelsen

Messen blev afviklet som en del af den fælleseuropæiske EU-kampagne Europe in my region. Otte af de virksomheder, der gennem årene har nydt godt af kompetenceudvikling, netværk og matchmaking i ShareFifty5, var mødt op på messen for at dele erfaringer, netværke og skabe nye kontakter.

En af dem var Bo Sørensen, indehaver af virksomheden BSO Svendborg, som leverer undervisning og instruktion i rustbeskyttelse på skibe.

ShareFifty5 har været helt fantastisk for os. Vi har været med fra starten og løbende deltaget i tilbud om kompetenceudvikling og netværk. Hvis jeg ikke havde haft ShareFifty5 og netværket omkring projektet, havde jeg næppe kunnet udvikle min virksomhed til det, den er i dag, men var sikkert ude og sejle igen,” fortalte Bo Sørensen, som i dag beskæftiger to på fuldtid og tre deltidsansatte.

Også konsulent Henrik Fløytrup fra den norske koncern Star Information Systems var begejstret. For halvandet år siden flyttede han og en kollega ind i det maritime iværksætterhus på Kvægtorvet. De har siden begge haft stor glæde af ShareFifty5’s aktiviteter og mødet med de andre maritime virksomheder.

Man tænker innovativt, fordi man inspireres af andre virksomheder. Vi giver hinanden sidemands-innovation, og samtidig er ShareFifty5 gode til at foreslå udvikling på de punkter, hvor vi har behov for udvikling,” sagde Henrik Fløytrup.

ShareFifty5 er en del af det store maritime iværksættermiljø, der findes i Svendborg og på Sydfyn. Miljøet suppleres i de kommende år med en privat finansieret, maritim erhvervspark, som kommer til at ligge som nærmeste nabo til uddannelsesinstitutionen SIMAC, som er i gang med at bygge nyt campus. Her skal årligt uddannes op mod 1.000 studerende, primært maskinmestre, som der er efterspørgsel på både til vands og på land.

Der blev skabt nye kontakter på Europe in my region-messen i Svendborg. Foto: Erhvervsstyrelsen

Også den nationale klynge for maritime erhverv og logistik, MARLOG, er en del af miljøet.

Ved Europe in my region-arrangementet i Svendborg kunne man desuden møde Svendborgs borgmester Bo Hansen, Sinne Wils, leder af Fremtidsfabrikkerne, Jan Askholm, studierektor ved SIMAC, samt Cecilie Lykkegaard, vicedirektør ved Danske Maritime.

ShareFifty5 drives af Fremtidsfabrikkerne under Svendborg Kommune. Projektet startede i marts 2018 og er støttet med knap 4,2 mio. kr. fra EU’s Socialfond.

Formålet med projektet er at fremme vækst inden for IT og den maritime branche, og projektet tilbyder kompetenceudvikling, netværk som passer til virksomhedernes behov, samt deltagelse i den maritime startup-hub, som er et specialtilrettelagt forløb for vækstiværksættere.

FAKTA Om Europe in my region

Den fælleseuropæiske kampagne Europe in my region sætter i september, oktober og november fokus på iværksætteri og innovation, og der er arrangementer over hele landet.

Afviklede arrangementer på Fyn:

  • 15. september: Iværksætter- og innovationsmesse i Svendborg med EU-projektet ShareFifty5 som vært

Kommende arrangementer:

  • 18. november kl. 15-18: Odense Robotics inviterer inden for i robotmiljøet

Læs hele programmet for Europe in my region her