Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
10.09.2021

Kom tæt på Kenneths biotech-startup og hør mere om spændende nordjysk innovation

Europe in my region kommer til Nordjylland og sætter fokus på iværksætteri og innovation. Her kan du møde nordjyske virksomheder, der har skabt nye virksomheder og løsninger inden for sundheds- og velfærdsinnovation, og nogle af de 313 iværksættere der har fået hjælp i et EU-projekt.

Biotech-direktøren Kenneth Kastaniegaard og kollegerne i Biogenity nyder stadig godt af det netværk, de blev en del af under et forløb i det nordjyske EU-projekt Innovativ Vækst. Foto: Biogenity

Hvad har EU’s strukturfonde været med til at skabe i Nordjylland? Ja, blandt andet har de hjulpet fire eksperter i big data, så de nu kan leve af at levere til biomedico-industrien.

Mød de fire eksperter og en række andre virksomheder, der har fået en hjælpende hånd gennem et EU-projekt, torsdag den 16. september. Her holder nordjyske strukturfondsprojekter inden for innovation og iværksætteri åbent hus som led i den fælleseuropæiske event Europe in my region.

313 er gået iværksættervejen

Big data-eksperterne fra virksomheden Biogenity kan opleves ved en workshop for socialfondsprojektet Innovativ Vækst hos Erhvervshus Nordjylland torsdag 16. september (tilmelding her).

Innovativ vækst arbejder for at få højtuddannede med en perspektivrig idé til at gå iværksættervejen.

Siden 2016 har 313 personer fået hjælp i projektet, og i Aalborg-virksomheden Biogenity husker CEO Kenneth Kastaniegaard tiden i socialfondsprojektet særdeles godt:

Det er tre år siden, og vi var helt nye. I EU-projektet lærte vi at fremlægge, analysere og at lave en forretningsplan. Vi blev også koblet sammen med mentorer, som vi den dag i dag har kontakt med.”

Projektet drives af Erhvervshus Nordjylland sammen med Aalborg Universitet og Professionshøjskolen University College Nordjylland og er støttet af EU’s Socialfond med 13,3 mio. kr.

Europe in my region i Nordjylland starter faktisk allerede tirsdag den 14. september, hvor elever fra 9. klasse i Hirtshals møder maritime iværksættere. Det sker i Frederikshavn i EU-projektet Pilotprogram for maritimt iværksætteri - Maritime Stars. Her kan eleverne blive klogere på, hvordan projektet har styrket de maritime iværksættere og høre mere om selve rejsen som iværksætter

Nye løsninger inden for sundhed og velfærd

I Nordjylland støtter EU’s strukturfonde lige nu 10 lokale erhvervsfremmeprojekter inden for iværksætteri og innovation med godt 130 mio. kr. Der er nordjyske innovationsprojekter i gang for næsten 100 mio. kr., og et af dem - regionalfondsprojektet Sundhedsteknologisk Service Program (SSP) - holder åbent hus torsdag 16. september (tilmelding her).

Programmet drives af Life Science Innovation North Denmark i Aalborg, og formålet er at skabe innovative samarbejder på tværs af virksomheder, videninstitutioner - fx herunder Aalborg Universitet, UCN og SOSU Nord - samt offentlige parter, fx kommuner og region.

Foreløbig har 26 innovationssamarbejder enten leveret eller er på vej med nye koncepter, prototyper eller løsninger inden for sundheds- og velfærdsteknologi i Nordjylland. Ved EU-arrangementet afslutter syv af projekterne deres forløb med en kort præsentation, og her bliver kunstig intelligens et fremherskende tema. EU’s Regionalfond har støttet projektet med 18 mio. kr.

Se faktaark i høj opløsning