Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
11.12.2019

Klare mål, udvikling og EU-støtte gør fynsk dronesoftware-udvikler til himmelstormer

På blot to et halvt år har Lorenz Technology ApS fra Odense bragt sig nærmere international succes med sin drone-software. Opskriften er konsekvent brug af innovation, samarbejde og udvikling, og EU-støtte har undervejs spillet en afgørende rolle.

Der er sket meget i Odense-virksomheden Lorenz Technology ApS, siden den blev grundlagt for toethalvt år siden. Foto: Lorenz Technology

I en gammel fabrik i udkanten af Odense ligger en iværksættervirksomhed, dronesoftware-udvikleren Lorenz Technology, som har gjort det, alle iværksættere drømmer om: Skabt en succes ud af en god idé.

Virksomheden, der leverer intelligent software til kommercielle droner til sikkerheds- og overvågningsopgaver, har allerede nået adskillige milepæle i sin korte levetid: Virksomheden er vokset fra én mand til 20 ansatte, der er store koncerner på kundelisten og vækst i omsætning og bundlinje.

Virksomheden har undervejs haft stor gavn af at deltage i regionalfondsprojektet Digital Omstilling – Innovationssamarbejder, som bygger bro mellem udviklere, forhandlere og potentielle aftagere af innovative produkter og løsninger i SMV’er.

For Lorenz Technology er opskriften på at gøre en god idé til en succes enkel:

  • En klar mission: At levere intelligent software til masseproducerede droner til professionel brug.
  • En offensiv fundraising-strategi: Søg midler – pengene er derude.
  • Samarbejde og udvikling: Sparring og projektdeltagelse giver de kompetencer, du ikke selv har, skaber netværk og nye markedsmuligheder.
  • Og en kompromisløs, kundeorientret eksekvering: Gør ikke noget, som kunderne ikke efterspørger.

Vi vil gøre droneteknologi tilgængelig for kommerciel brug i hele verden. Med vores intelligente platform Lorenz AI-Link og vores brugervenlige software Lorenz Hive har vi gjort det muligt for flere at planlægge og udføre droneopgaver uden at være ingeniør eller have erfaring med droner,” siger Nicole Sophie Christiansen, business development manager i Lorenz Technology.

En væsentlig del af virksomhedens strategi er at deltage i så mange relevante udviklings- og samarbejdsprojekter som muligt. Her har deltagelsen i EU-projektet under Erhvervshus Fyn spillet en væsentlig rolle i Lorenz Technologys udvikling. Projektet arbejder med en medfinansiering på 24,6 mio. kr. fra EU’s Regionalfond på at bygge bro mellem udviklere, forhandlere og potentielle aftagere af innovative produkter og løsninger i SMV’er.

Vi har på nuværende tidspunkt igangsat 29 innovationssamarbejder over de seneste 15 måneder, og godt 65 virksomheder deltager i udviklingen af nye produkter og services. Vi regner med at være med til at sætte mindst 18 nye produkter på markedet inden for industri 4.0,” siger projektleder Jeppe Vadgaard fra Erhvervshus Fyn.

Projektet gav den fynske dronesoftware-udvikler en medfinansiering på 900.000 kr. til at udvikle et samarbejde med en fynsk underleverandør, der leverede hardware-delen til Lorenz’ AI-LINK-platformen.

Programmet var genialt for os, for det gav et markant innovations-spring. Vi fik mulighed for at udvikle en ny teknologi til vores droner i tæt samarbejde med eksperter i hardware. Skulle vi selv have haft folk, der ved noget om hardware-delen, skulle vi være meget større,” siger adm. direktør Kristian Skaarup.

Resultaterne er ikke til at tage fejl af. Nu flyver professionelle droner med Lorenz Hive-softwaren ombord blandt andet rundt og inspicerer havneområder og hjælper virksomheder med at løse overvågningsopgaver. Softwaren er på vej ud i Europa, og i slutningen af oktober vandt Lorenz Technology den fynske afdeling af EY Entrepreneur of the Year, som i år havde 120 deltagende iværksættervirksomheder.

Vi føler, at vi er tæt på et internationalt gennembrud. Men vi er også ydmyge, og vi vil blive ved med at udfordre os selv,” fastslår adm. direktør Kristian Skaarup.

Hver arbejdsdag på Sivlands-vænget i Odenses erhvervsområde begynder med et morgenmøde i en menneskelig cirkel, hvor alle ansatte fortæller om dagens og ugens program. Foto: Lorenz Technology

I den store fynske robot-hub Odense Robotics er der benovelse over det tempo, Lorenz Technology ApS har udviklet sig i.

Lorenz Technology har potentiale til at blive en virkelig værdifuld virksomhed i den nærmeste fremtid. De opererer i forskellige markedssegmenter, de udvikler nye applikationer og produkter, og de åbner konstant nye kundeemner,” siger Ernest Fuller, business development manager i robotnetværket.

Samarbejde og udvikling åbner døre

Lorenz Technology ApS har også deltaget i en række andre udviklings- og samarbejdsprojekter, som både har haft betydning for udvikling og finansiering. Det gælder blandt andet RoboClusters projekt Humledrone og ikke mindst det landsdækkende projekt Scale-up Denmark, som også er støttet af EU’s Regionalfond. Her fik Lorenz Technology via Scale-up Robotics hjælp til at analysere og styrke sin produktion og salgsstrategi.

Lorenz Technology ApS vandt finalen i EY Entrepreneur of the Year på Fyn, og det blev fejret af fra venstre Helge Munk, adm. direktør Kristian Skaarup, Søren Land og Lars Lorenzt. Foto: Lorenz Technology 

Eksport er et afgørende mål for Lorenz Technology ApS. Lige nu har virksomheden fokus på at eksportere sine droneløsninger til en række lande i Europa, blandt andet gennem en række nye samarbejdspartnere, og adm. direktør Kristian Skaarup håber på et gennembrud til det europæiske marked efter en vellykket test i samarbejde med to store kunder i midten af november.

Her fløj den intelligente drone sikkerhedsovervågning og inspektionsopgaver på havneterminalen i Gent i Belgien. Undervejs ikke alene overvågede den området, men detekterede også trailere på terminalen og angav deres gps-position og trailernummer live fra dronen til DFDS’ terminalsystem.

Det var verdensklasse for os, for det var første gang, at en drone blev anvendt til overvågning af en havneterminal og derefter kunne levere relevant indsamlet data. De to opgaver koster i dag mange ressourcer for virksomhederne, men dronen klarede det på 20 minutter,” siger Kristian Skaarup.

FAKTA OM ”Digital omstilling – Innovationssamarbejder”

Projektet bidrager til udviklingen af nye innovative ”Industri 4.0”-produkter og -løsninger. Et tæt samarbejde mellem bl.a. udviklere, forhandlere og potentielle aftagere af løsninger skal sikre øget innovation hos de deltagende SMV’er. De nye koncepter og løsninger skal fremme kommercialisering af nye digitale teknologier og fremme udbredelsen af nye digitale løsninger i syddanske virksomheder.

Operatør er Erhvervshus Fyn. Projektet løber i perioden 2017-2021 og er medfinansieret med 24,5 mio. kr. af EU’s Regionalfond. Målet for de deltagende virksomheder er at skabe en årlig meromsætning på 540 mio. kr., en årlig mereksport på 270 mio. kr. samt 180 nye job. Læs mere om EU-projektet her

 

FAKTA OM EU’s Regionalfond

I perioden 2014-2020 investerer EU's Regionalfond, Socialfond og danske partnere hvert år 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.

Regionalfondsprogrammet for 2014-2020 er målrettet bedre vækstvilkår for små og mellemstore virksomheder, der spiller en vigtig rolle i at skabe vækst og nye arbejdspladser i Danmark.

Derfor medfinansierer EU's Regionalfond projekter, der skal styrke virksomhedernes innovationsevne, udarbejde vækstplaner for virksomhederne og hjælpe virksomhederne med at blive mere ressourceeffektive.