Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
02.11.2017

Spændende fødevarekonference med livlig debat i Aarhus

Tirsdag den 31. oktober 2017 var Erhvervsstyrelsen vært ved konferencen Vækst via fødevarer i Aarhus. Formålet med dagen var at sætte fokus på, hvordan EU's Regionalfond investerer i innovation og vækst på fødevareområdet i hele Danmark.

Konferencen blev indledt med en kort indflyvning til mulighederne i regionalfondsprogrammet. Resten af formiddagen blev brugt på spændende præsentationer af regionalfondsprojekterne Spirende Fødevareoplevelser og CPH-Food, der blandt andet involverede vejrtrækningsøvelser og smagsprøver på vandkefir. Eftermiddagen bød på "regional markedsplads", hvor de regionale vækstfora  præsenterede deres fødevareindsatser på forskellige stande. Dagen igennem var der livlig fødevaresnak og masser af netværksdannelse blandt deltagerne.

Konferencen blev faciliteret af cand.scient. i human ernæring Christian Bitz, der også var ordstyrer på eftermiddagens afsluttende paneldebat. Her diskuterede kokken Claus Holm, borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft (V), Bent Hansen fra Region Midtjylland og Danske Regioner (S), Henrik Rendbøll, der er direktør på Møllerup Gods, som tidligere har været med i regionalfondsprojektet Future Food Innovation, og tidligere fødevareminister og MEP Dan Jørgensen (S), hvordan fødevareområdet kan bidrage til at skabe vækst i Danmark. 

Panelet kom vidt omkring og nåede blandt andet at drøfte økologi, madkultur og produktionsmetoder. En god og spændende debat, der på fin vis rundede konferencen af.   

Elsk jeres fejl! Det er der, innovationen sker, lød Claus Holms afsluttende opfordring til konferencedeltagerne.