Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
16.08.2011

Flere private arbejdspladser på Bornholm

Gang Bornholm med halvtreds, hundrede eller mere og få svaret på, hvordan bæredygtige løsninger inden for vand, energi og el-transport fungerer i større geografiske områder andre steder. Det er virkelighed med "Bright Green Test Island", der får 1,4 mio. kr. fra EU's Regionalfond til at skabe flere private arbejdspladser på øen.

Nyt innovativt testmiljø modtager støtte fra EU's Regionalfond og skal tiltrække danske og udenlandske virksomheder til Bornholm, så de kan afprøve idéer i mindre skala og derefter simulere dem i større skala, inden nye bæredygtige løsninger rulles ud i større geografiske områder andre steder i verden.

Væksthus Hovedstadsregionen, Lars Albæk:

Det er oplagt for Bornholm at satse på grøn økonomi og derigennem skabe flere private arbejdspladser på øen. Øens beliggenhed og størrelse er perfekt i forhold til at skabe optimale testfaciliteter for danske og udenlandske virksomheder, der har brug for at afprøve effekten af deres aktiviteter.

En verdensomspændende efterspørgsel efter nye grønne løsninger stiller krav til innovation, test, demonstration og mulighed for at migrere testresultater. Bornholm er i den forbindelse ideel som test-ø, fordi øen har en veludviklet infrastruktur, er omkranset af hav og nærmest svarer til 1 % af Danmark målt på population.

Test af smarte grønne teknologier på Bornholm giver job i private virksomheder på øen, fordi det gør det muligt at opsamle og sprede gode grønne idéer til lokale virksomheder. Øen vil derudover i endnu højere grad blive hjemsted for videnarbejdspladser og være omdrejningspunkt for viden om grønne teknologier.

Projektet er et samarbejde mellem Business Center Bornholm, Østkraft, Bornholms Forsyning, Copenhagen Capacity og Copenhagen Cleantech Cluster.

Kontaktperson

Væksthus Hovedstadsregionen, projektleder Lars Albæk, tlf. 3010 8109
Erhvervs- og Byggestyrelsen, Katrine Solvang, tlf. 3546 6411

Fakta om EU's strukturfonde - Regional- og Socialfonden

Danmark modtager i perioden 2007-2013 3,5 milliard kr. fra EU's strukturfonde. Halvdelen af midlerne kommer fra Socialfonden og halvdelen fra Regionalfonden.

Regionalfondsprogrammets formål i Danmark er at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelsen af ny teknologi.

I perioden 2007-13 er der under regionalfondsprogrammet 1,825 milliard kroner til rådighed til at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse. Det sker ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelse af ny teknologi.

www.regionalt.dk