Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

EU's strukturfonde - hvad går pengene til?

EU’s strukturfonde er Regionalfonden og Socialfonden. Fra 2014-2020 har de tilsammen 3 mia. kroner fra EU, der blandt andet går til innovation, iværksætteri, grøn omstilling, uddannelse og social inklusion i Danmark. I vores kampagne kan du se gode eksempler på, hvordan midlerne kommer hele landet til gode.

Kampagnen er centreret om seks videoer, der både forklarer, hvad EU’s strukturfonde er, og illustrerer, hvad pengene går til rundt om i Danmark.

Se filmene her på siden.

Nordjylland

Per Højbjerre fra Aalborg er direktør i virksomheden NB Ventilation. I Nordjylland har Per og omkring 100 andre private virksomheder fået hjælp fra EU’s Regionalfond til at nedbringe deres CO2-udledning.

Få Pers historie i denne video:

Læs hele historien om NB Ventilation og de andre virksomheder i Nordjylland, som har fået hjælp fra EU's Regionalfondfonde

Midtjylland

I projektet Rummelig Imidt, som Stefan Brix Sørensen fra Herning har været med i, har ledige fået hjælp til at komme tættere på arbejdsmarkedet. For Stefan, der havde gået ledig i et år efter en sygemelding, resulterede det i drømmejobbet. I alt har 336 personer været med i den midtjyske indsats, der får ledige tættere på arbejdsmarkedet. Indsatsen er støttet af EU’s Socialfond. For 113 personer – inklusive Stefan – har det kastet et vaskeægte job af sig.

Mød Stefan her:

Læs hele historien om Stefan og de andre vanskeligt stillede borgere, som har fået hjælp gennem et projekt støttet af EU's Socialfond

Sydjylland

Nicole Sophie Christiansen fra Odense arbejder i Lorenz Technology, der laver software til droner. De har med støtte fra EU’s Regionalfond udviklet et produkt, der kan gøre droner endnu mere intelligente baseret på kunstig intellegans.

Mød Nicole i videoen her:

Læs hele historien om Nicoles arbejdsplads og de andre virksomheder, som har fået støttet til innovation gennem EU's Regionalfond

Sjælland

Claus er sammen med Johannes og Lars partner i Chymeia, der laver løsninger til håndtering af kemikaliestyring. Med støtte fra EU’s Regionalfond har de fået hjælp til at få gang i væksten. I alt har 122 virksomheder fået støtte på Sjælland. Støtten skal skabe både arbejdspladser og øget omsætning.

Mød Claus i denne video:

Læs hele historien om Claus' virksomhed og de mange andre virksomheder på Sjælland, som har fået hjælp til en vækstplan

Hovedstaden

Annabel Voller fra Hvidovre driver Biking People, som arrangerer cykelferier i Danmark. Hun har været med i et iværksætterprogram støttet af EU’s Socialfond. Sammen med 1765 andre har Annabel fået rådgivning i iværksætteri.

Hør Annabels historie her:

Læs hele historien om Annabel og de mange hundreder af iværksættere, som har fundet styrke til et liv som selvstændig i et projekt støttet af EU's Socialfond

Bornholm

I alt har 73 bornholmske virksomheder fået støtte fra EU’s Regionalfond til at udvikle nye produkter. Richard Ditlev Jørgensen fra Bornholmerslagteren er en af dem – han har blandt andet udviklet nye produkter til nye markeder.

Hør Richards historie her:

Læs hele historien om Richards virksomhed og de andre bornholmske virksomheder, som gennem støtte fra EU's Regionalfond har skabt nye produkter