Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
12.05.2019

EU kom tættere på danskerne på Europadag

Torsdag den 9. maj 2019 var det Europadag. Det markerede en række strukturfondsprojekter ved at åbne dørene for offentligheden.

Årets Europadag blev markeret hos flere strukturfondsprojekter. I år var fokus på projekter, der arbejder med bæredygtighed og cirkulær omstilling. Formålet var at vise offentligheden, at EU investerer i grøn omstilling og bæredygtige projekter lokalt og regionalt. 

Klima-walk og grillpølser i Kolding

I Kolding deltog ca. 70 borgere i en klima-walk, der ledte de fremmødte forbi forskellige projektaktiviteter i kommunens regionalfondsstøttede byprojekt. Undervejs var der tid til spørgsmål og dialog. Eventen sluttede med grillpølser og debat mellem tre inviterede politikere, der - faciliteret af journalist Tine Gøtzsche - diskuterede, hvordan EU, strukturfondene og arbejdet med klima og bæredygtighed kan spille sammen.

Læs mere om byprojektet i Kolding

Læs beskrivelsen af Kolding-projektet i projektdatabasen

Affaldsdating i Næstved

I Næstved tog 41 gæster imod tilbuddet om at præsentere grønne forretningsideer for potentielle samarbejdspartnere. I alt var 18 virksomheder repræsenteret, og deltagerne på eventen blev præsenteret for en bred vifte af bæredygtige produkter – fra affalds-glas, der nu testes som isoleringsmateriale omkring fjernvarmerør, over betonelementer baseret på genanvendt flamingo til projekter, der tilbyder rådgivning om samarbejde og synenergi i bæredygtige produkter.

Arrangør var Næstved Kommunes regionalfondsprojekt.

Læs mere om byprojektet i Næstved

Læringsevent i Herning

I Herning hørte ca. 20 deltagere om udbyttet for nogle af de virksomheder, der deltog i regionalfondsprojektet Fokuseret Værdikædesamarbejde. Her fortalte virksomheden Komproment fra Aalborg om den positive betydning, EU-projektet har haft for virksomhedens udvikling. 

Efterfølgende samlede den eksterne evaluator op på den tværgående læring fra projektet, som nye projekter arbejder videre på baggrund af. Læringseventen sluttede med EU-kage, der på flotteste vis markerede Europadagen.

Læs beskrivelsen af Fokuseret Værdikædesamarbejde