Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Innovativ Vækst – et intensivt iværksætterforløb for Nordjyske Vækst- og Vidensiværksættere

Projektinformation

Startdato: 01.05.2016

Slutdato: 31.12.2021

Samlede støtteberettigede projektudgifter (kr.): 26.453.877

EU-støtte til projektet (kr.): 13.226.938

Indstillet af: Vækstforum Nordjylland

Fond og indsatsområde: Socialfonden, Iværksætteri

Kontaktinformation og partnere

Støttemodtagerens navn: Erhvervshus Nordjylland S/I

Støttemodtagers lokalisering (DK-postnummer): 9220

Partnere: 

  • Aalborg Universitet
  • Professionshøjskolen University College Nordjylland

Projektresumé

Projekt "Innovativ Vækst" ønsker at gøre en ekstra indsats for at få højtuddannede med en særlig perspektivrig idé til at vælge iværksætteri som karrierevej og blive til vækstiværksættere, der både kan skabe øget produktion og beskæftigelse i regionen.

Projektet vil lave et særligt intensivt udviklingsprogram for den enkelte deltager, hvor der bliver sat fokus på de ting, højtuddannede typisk ikke er gode til, nemlig forretningsudvikling, kundeudvikling og validering af idé. Programmet er målrettet deltagere med realiserbare og skalerbare idéer, der både har innovationshøjde og vækstpotentiale - samt viljen og evnen til at gennemføre projektet, og der vil være en hård screeningsproces forud for projektet inden godkendelse.

Programmet er udviklet på baggrund af erfaringer og læringspunkter fra et afsluttet pilotprojekt og vil bestå af følgende:

Vejledning af kommende deltagere

  • Fase 1: 6 ugers intensivt uddannelses- og afklaringsforløb, med løbende undervisning og sparring tilpasset de enkelte deltageres behov, peer to peer sparring mellem deltagere. Forløbet afsluttes med en pitching-konkurrence, hvor de bedste 80 % går videre til fase 2.
  • Fase 2: 10 ugers udviklingsforløb med fokus på udvikling af de enkelte deltageres forretningsidé, med progressionsrettet sparring med hyppige møder med Start-up guide, netværksmøder med sparring mellem deltagere, hjælp til at finde egen kontorplads og tildeling af rådgivningsmidler. Forløbet afsluttes med en pitching-konkurrence over for et erhvervspanel, hvor alle deltagere får sparring i forhold til videre forløb, og de bedste 85 % går videre til fase 3.
  • Fase 3: 10 ugers etableringsforløb med fokus på at etablere CVR, med fortsat progressionsrettet sparring med Start-up guide og netværksbaseret sparring med andre deltagere. Ved etablering af CVR udløses ekstra mulighed for tildeling af rådgivningsmidler. Forløbet afsluttes med exit-samtale og hjælp til at komme videre i andre relevante erhvervsfremmeprogrammer.

Projektet vil kunne levere kompetente, målrettede og innovative vækstiværksættere, der kan skabe både vækst og beskæftigelse i Nordjylland.