Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

EU gør Sjælland grønnere

Næstved-virksomheden Dansk Celleglas er en del af projektet Ressource City, der indgår i det samlede projekt Mærk Næstved – bæredygtig grøn byudvikling med innovative affaldsløsninger og reduktion af energiforbruget i Næstved. Projektet har fået 6,3 mio. kr. fra EU’s Regionalfond, der skal bidrage til bæredygtig, grøn byudvikling i kommunen.

Gennem projektet har Dansk Celleglas udviklet et bæredygtigt materiale, der kan forbedre isoleringen af kommunens fjernvarmerør.

Dansk Celleglas har udviklet isoleringsmaterialet Durapor, der blandt andet består af genanvendte syltetøjsglas og vinflasker. I projektet har virksomheden testet det nye materiale på kommunens fjernvarmerør, og resultaterne er gode. Faktisk kan Durapor reducere varmetabet med op til 50 pct.

I dag er varmetabet på fjernvarme i Næstved Kommune på ca. 18 pct. Det betyder, at for hver gang borgerne betaler 100.000 kr. for fjernvarme, så forsvinder 18.000 kr. direkte ud i jorden. Med det nye og bæredygtige isoleringsmateriale sparer Dansk Celleglas altså både borgerne for penge og bidrager til et forbedret CO₂-regnskab i kommunen.

Du kan læse mere om udviklingen hos Dansk Celleglas i artiklen på vores hjemmeside.

Fakta om EU-projektet

Projektet Mærk Næstved – bæredygtig grøn byudvikling med innovative affaldsløsninger og reduktion af energiforbruget i Næstved er en del af en samlet indsats, der understøtter Næstved Kommunes helhedsorienterede bystrategi med fokus på grøn, bæredygtig byudvikling. Denne del af projektet skal øge antallet af innovative små og mellemstore virksomheder, der på en smart og nytænkende måde udvikler løsninger for ressourceforbrug, genbrug, genanvendelse og nyttiggørelse af affald.

Projektinformation:

Projektet løber fra den 6. januar 2017 til den 31. maj 2021, det er støttet med 6,3 mio. kr. fra EU's Regionalfond og drives af Næstved Kommune

Læs mere om projektet i projektdatabasen