Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

EU gør Nordjylland grønnere

I Nørresundby nord for Aalborg ligger transportvirksomheden Aalborg Vognmandsforretning. Umiddelbart rimer lastbiltransport ikke på bæredygtig udvikling, men i Aalborg Vognmandsforretning arbejder man faktisk målrettet med grøn omstilling.

I 2019 blev virksomheden kontaktet af Netværk for bæredygtig Erhvervsudvikling i Norddanmark. Gennem projektet Bæredygtig vækst gennem energi- og ressourceeffektive SMV'er, der er støttet med 11 mio. kr. fra EU’s Regionalfond, tilbød netværket virksomheden hjælp til at udarbejde en grøn forretningsplan. Projektdeltagelsen satte for alvor gang i den grønne omstilling hos Aalborg Vognmandsforretning. I dag kører virksomhedens lastbiler fx på HVO-diesel – en særlig miljøvenlig diesel, som reducerer fragtbilernes CO₂-udledning med op til 90 pct.

I projektet blev Aalborg Vognmandsforretning også klar over, at virksomheden kan bidrage til øget genanvendelse af restbeton. I dag genanvender mange virksomheder restbeton, som knuses og bruges i fx vejbelægning. Men hos Aalborg Vognmandsforretning har man taget skridtet videre. Gennem projektet blev virksomheden i stand til at knuse restbeton, så den bevarer sine egenskaber og kan anvendes direkte i den eksisterende betonproduktion. Det er godt for miljøet.

Du kan læse mere om udviklingen hos Aalborg Vognmandsforretning i artiklen på vores hjemmeside.

Fakta om EU-projektet

Projektet Bæredygtig vækst gennem energi- og ressourceeffektive SMV'er identificerer potentialerne ved at energi- og ressourceoptimere i små og mellemstore virksomheder. Samtidig undersøger projektet, om virksomhederne har potentiale for nye grønne forretningsmodeller, der kan give dem konkurrencemæssige fordele.

Projektinformation:

Projektet løber fra den 1. januar 2016 til den 31. august 2020, det er støttet med 11,4 mio. kr. fra EU's Regionalfond og drives af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark

Læs mere om projektet i projektdatabasen