Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

EU gør Midtjylland grønnere

Sika Footwear, der producerer sikkerhedssko, ligger i Herning. Virksomheden skulle i gang med en grøn omstilling af forretningen og blev hurtigt klar over, at omstillingen ikke kun skulle handle om selve skoene, men hele virksomhedens forsyningskæde.

Sika Footwear fik hjælp til at omstille forretningen gennem projektet Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller, der er støttet med 15,4 mio. kr. fra EU’s Regionalfond. I projektet fik Sika Footwear overblik over virksomhedens eksisterende grønne indsatser – fx er Sika Footwears sko PVC-fri, og skoene indeholder derfor færre kemikalier end almindelige sikkerhedssko. Men projektet åbnede også virksomhedens øjne for områder, hvor der stadig kan optimeres i en mere bæredygtig retning.

I dag arbejder Sika Footwear derfor målrettet på at reducere emballagen til skoene. Hos en af virksomhedens kunder betyder det en reduktion på næsten 90 pct. af papemballagen. Nu pakker Sika Footwear bestilte sko i én stor kasse frem for separate skoæsker, der til sidst lægges i en stor papkasse. Virksomheden har også skåret ned på papirforbruget til kataloger – de kan i stedet findes digitalt. Begge dele har hjulpet virksomheden med at spare materialer og er i sidste ende godt for det samlede CO₂-regnskab.

Du kan læse mere om udviklingen hos SIKA Footwear i artiklen på vores hjemmeside.

Fakta om EU-projektet

Projektet Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller hjælper små og mellemstore virksomheder med at udvikle og implementere cirkulære forretningsmodeller i forretningen. Projektet hjælper og understøtter virksomhedernes grønne udvikling med udgangspunkt i virksomhedens eget dna og strategi.

Projektinformation:

Projektet løber fra den 28. februar 2018 til den 31. juli 2021, det er støttet med 15,4 mio. kr. fra EU's Regionalfond og drives af Den Erhvervsdrivende Fond Lifestyle & Design Cluster

Læs mere om projektet i projektdatabasen