Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

EU gør Hovedstaden grønnere

Virksomheden SKANDINAVISK producerer hudpleje og dufte til hjemmet. Virksomheden ligger i København og har længe været inspireret af hovedstadens mål om at blive CO₂-neutral i 2025. Faktisk har SKANDINAVISK forpligtet sig på den samme målsætning.

Med hjælp fra projektet Bæredygtig Bundlinje 2.0, der er støttet med 13,5 mio. kr. fra EU’s Regionalfond, fik SKANDINAVISK hjælp til at forstå, hvilket CO₂-aftryk deres produkter efterlader på miljøet – og ikke mindst, hvordan virksomheden kan mindske aftrykket. I dag består emballagen på virksomhedens produkter derfor af glas og bioplastik lavet af sukkerrør – og allerede nu arbejder SKANDINAVISK på at udvikle endnu mere bæredygtige emballage-alternativer med fx plantefibre.

Du kan læse mere om udviklingen hos SKANDINAVISK i artiklen på vores hjemmeside.

Fakta om EU-projektet

Projektet Bæredygtig bundlinje 2.0 hjælper små og mellemstore virksomheder med potentiale og motivation for at opnå energi- og ressourceeffektiviseringer med at udvikle deres forretning grønt og cirkulært. Projektet mål er, at ca. 100 virksomheder får en cirkulær potentialevurdering, og at 70-90 af virksomhederne udvikler grønne og cirkulære forretningsmodeller, som kan lede til energi- og ressourceeffektiviseringer, forbedret konkurrenceevne og vækstpotentiale i fremtiden.

Projektinformation:

Projektet løber fra den 1. februar 2019 til den 31. marts 2022, det er støttet med 13,6 mio. kr. fra EU's Regionalfond og drives af Gate 21.

Læs mere om projektet i projektdatabasen