Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
02.09.2019

Bornholmske iværksættere vil redde musearme og tennisalbuer, erobre USA og ansætte 200

Ambitionerne og målene er høje i iværksætter-virksomheden Precure, der har hovedkvarter i Tejn på Bornholm. Med hjælpemidler med indbygget kunstig intelligens skal der gøres kål på danskernes overbelastede arme, skuldre og albuer, og produkterne skal gøres til en eksportsucces, der skal føre flere hundrede arbejdspladser med sig.

Efter længere tids udviklings- og testarbejde sender Precure til november sit første kerneprodukt – MLI™ Elbow, som forebygger klassiske musearme og tennisalbuer – på markedet.

Virksomheden er allerede i gang med at udvikle det næste i rækken, MLI™Back, som er rettet mod nedslidningsskader i ryggen. Begge produkter er baseret på brugen af kunstig intelligens, som gør det muligt at skræddersy tilbagemeldingen til den enkelte bruger og giver virksomheder data-baseret indsigt i deres egne arbejdsmiljøforhold. Allerede nu Precure samarbejder med flere virksomheder om afdækning af deres arbejdsforhold.

Flere produkter er afgørende

EU’s regionalfond har givet 2,7 mio. kr. i støtte til udviklingen af MLI™ Back, og den støtte kommer på et strategisk helt rigtigt tidspunkt, siger en af Precures fire grundlæggere, adm. dir. Finn Bech Andersen.

Med støtten har vi nu muligheden for at holde fast i hastigheden i vores strategi, og det er vigtigt, hvis vi skal holde konkurrenterne væk og være attraktive for investorer. Hvis ikke vi havde fået støtte, måtte vi fortsætte som single product-virksomhed i længere tid, og hvis vi for alvor skal vækste og disrupte markedet, så skal vi hurtigt ud med nye løsninger til vores kunder,” siger Finn Bech Andersen.

Precure blev grundlagt i 2016, men ideen til det første produkt, MLI™ Elbow, dukkede op allerede i 2012, da Søren Würtz, medstifter og i dag udviklingsdirektør i virksomheden, i sit daværende arbejde som fysioterapeut igen og igen stødte på patienter, som havde tilbagevendende smerter i arme og albuer.

Derfor samlede han I 2016 han et hold af elektroingeniører, dataeksperter og specialister i automat- og robotteknologi, som sammen udviklede den første prototype på MLI™Elbow.

MLI™Elbow er testet på hundreder af brugere på offentlige arbejdspladser og i private virksomheder. Foto: Precure 

Den kunstige intelligens i Elbow-sundhedsproduktet opsamler lynhurtigt data om brugerens muskelaktivitet og giver en melding, hvis en bevægelse er potentielt skadelig. Foto: Precure

MLI™Elbow er gennemtestet på over 600 brugere i omfattende samarbejder med blandt andre Bornholms Regionskommune, Jensen Group A/S og en række andre private virksomheder. De mange testpersoner har leveret milliarder af dataoplysninger, som - kombineret med produktets kunstige intelligens – sætter produktet i stand til at overvåge brugerens bevægelsesmønster og sende advarsler, når brugeren belaster sin krop.

Som vækstvirksomhed med 10 ansatte er Precure fokuseret på at holde omkostningerne nede. Derfor har Precure allerede åbnet for at forbrugere kan forhåndsbestille MLI™ Elbow med rabat mod levering fra november. Til efteråret åbner Precure et egentlig salg af MLI™ Elbow-produktet, som forbrugerne kan købe online, fordi PreCure gerne vil undgå et fordyrende fysisk forhandlernet. Virksomheder kan resten af året gøre brug af et introduktionstilbud om en undersøgelse af muskelbelastningen hos deres ansatte.

Satser på USA fra 2021

I Precure satses der på vækst og højt tempo, og der er planer om at gå ind på det amerikanske marked med begge produkter i slutningen af 2021.

USA er et homogent marked med ensartet lovgivning, samme sprog og stor modenhed for onlinesalg. Desuden har mange amerikanske virksomheder et stort forretningsmæssigt fokus på arbejdsmiljø,” forklarer Finn Bech Andersen.

Han anser potentialet for Precures produkter for kæmpestort.

Over 16 procent af den danske befolkning har rygproblemer - fra morgenstivhed til nedslidning. Og helt op til en tredjedel af befolkningen lider af ”ondt i ryggen”, så markedet er meget attraktivt og yderst relevant. Samtidig passer vi ind i den politisk dagsorden, hvor danskerne lever og gerne skulle arbejde længere, og den overordnede megatrend, at vi kommer til at bruge rigtig meget af vores tid foran en computer,” siger Finn Bech Andersen.

Finn Bech Andersen, partner og CEO i Precure.
Foto: Precure

Virksomheden forudser at kunne generere på den gode side af 200 ansatte om fem år, og heraf vil MLI™ Elbow og Back alene skabe 40 arbejdspladser – primært på Bornholm.

Vi satser på, at back office med kundeservice, ordrehåndtering, hotline, økonomi, administration og webudvikling skal blive på Bornholm, og vi er allerede i gang med at tale med blandt andet folk, der vil flytte til øen,” siger Finn Bech Andersen.

Hvorfor er det vigtigt, at virksomheden videreudvikles på Bornholm?

Hvorfor ikke? Alle vi fire grundlæggere har en relation til Bornholm. To af dem bor der allerede, vi har et udbygget netværk på øen, som vi har haft stor nytte af i testforløbene, og vi nyder fordelene ved vores tætte erhvervsnetværk,” forklarer Finn Bech Andersen fra den bornholmske vækstvirksomhed.

FAKTA DET HAR PRECURE FÅET STØTTE TIL

EU’s Regionalfond har støttet udviklingen af MLI™Back. Støtten skal sikre et brugerdrevet innovationsforløb og færdigudvikling af trøje, algoritme, applikation og dataopsamling. Desuden skal projektet levere et effektstudie, der påviser MLI™ Backs relevante, adfærdsændrende og skadesforebyggende effekt.

FAKTA OM PRECURE

Grundlagt i 2016 af Søren Würtz, Finn Bech Andersen, Carsten Scheibye og Jønne Marcher. Nåede finalen ved DM i vækst i 2018 og vandt kategorien Health and Welfare. Kåret som ”Fremtidens digitale iværksætter 2019” af It-Branchen.

Link til hjemmeside

SÅDAN VIRKER PRODUKTERNE

MLI™ Elbow bæres på underarmen under normalt tøj gennem en arbejdsdag. Den måler brugerens muskelaktivitet, og informationerne herfra bruges til at give tilbagemelding, hvis brugerens bevægelser er potentielt skadelige. Informationerne, der registreres, bruges også til at give virksomheder indsigt på deres konkrete forhold og til at blive klogere på, hvad der forårsager skader som tennisalbuer og musearme.

MLI™ Back (under udvikling) består af en trøje med sensorer, en applikation og en algoritme i en cloud-baseret løsning. Brugeren får advarsler om potentielt skadelige bevægelser, og dermed kan brugeren undgå uhensigtsmæssig og nedslidende adfærd. Kan også bruges til mere effektiv genoptræning og give virksomheder indsigt i deres arbejdsmiljø.