Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
01.05.2019

Besøg et grønt projekt på Europadag

Igen i år deltager danske strukturfondsprojekter i den europæiske kampagne Europe In My Region. På Europadag åbner en række projekter dørene for offentligheden.

På Europadag - den 9. maj 2019 - kan interesserede besøge udvalgte regionalfondsprojekter.

I år har vi i Danmark valgt at fokusere på projekter, der arbejder med bæredygtighed og cirkulær omstilling. Formålet er at vise offentligheden, at EU investerer i grøn omstilling og bæredygtige projekter lokalt og regionalt. 

Find mere information om Europe in My Region 2019 på EU-Kommissionens hjemmeside

Herunder kan du finde mere information om de danske events.

Klima-walk i Kolding - 9. maj 2019 kl. 16-18

Kom med på en klima-walk, hvor vi sætter fokus på klimatilpasning i Kolding by. Gåturen starter i klimapavillonen i Byparken, hvor et stort klimaprojekt er ved at tage form. Derefter går turen videre forbi Slotssøen og ender i Vifdam, hvor det ambitiøse EU-støttede byprojekt netop har udviklet klimatilpasningsløsninger sammen med beboerne i området.

Undervejs kan du høre, hvordan vi sammen kan takle fremtidens klimaudfordringer. Du får også mulighed for at deltage i en debat med samfundets beslutningsdeltagere. Gåturen sluttes nemlig af med en politisk debat, hvor fremtidens klimaudfordringer debatteres. Under debatten kan du sætte tænderne i en lækker grillpølse. Debattørerne er:

Debatten faciliteres af journalist Tine Gøtzsche.

Læs mere om EU-projektet i Kolding Kommune

Læs beskrivelsen af Kolding-projektet i projektdatabasen

Business- og affaldsdating i Næstved - 9. maj 2019 kl. 14-17.

Oplev en række spændende og inspirerende præsentationer fra virksomheder og organisationer, og udvid dit netværk gennem 1:1-møder med potentielle samarbejdspartnere, når vi holder business- og affaldsdating i Næstved. Vi starter med oplæg om det regionalfondsstøttede projekt Bæredygtig Grøn Byudvikling. Her præsenterer vi restmaterialer, erhvervsaffald og cirkulære og bæredygtige produkter.

Bagefter har du mulighed for at pitche grønne forretningsidéer for potentielle samarbejdspartnere. Din virksomheds affald kan nemlig have et stort forretningspotentiale. Vi opfordrer derfor alle virksomheder til at tage erhvervsaffald med. Måske har de andre deltagere en god idé til, hvad dit affald kan bruges til - og sammen kan I måske skabe et nyt, cirkulært produkt. 

Vi tilbyder virksomheder og organisationer en stand på 2 kvadratmeter, hvor I kan præsentere produkter og ydelser. I booker stand under jeres tilmelding. Her kan I også anmode om at få 5-7 minutter til præsentation af jeres case. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding senest mandag den 6. maj. 

Tilmeld dig business- og affaldsdating

Læs projektbeskrivelsen af byprojektet i Næstved i projektdatabasen

Der vil være kaffe og kage i forbindelse med oplægget om EU-projektet.

Rethink Business – virksomhedscases og læring fra projekt Fokuseret Værdikædesamarbejde i Herning - 9. maj kl. 12 - 15

Regionalfondsprojektet Fokuseret Værdikædesamarbejde sluttede sine aktiviteter med udgangen af 2018. På Europadag kan du høre, hvad virksomhederne, der deltog, fik ud af at være med i projektet. Der vil også blive samlet op på den tværgående læring fra projektet, som nye projekter bygger videre på.

Arrangementet henvender sig til virksomheder og aktører, der ønsker at blive klogere på cirkulær økonomi, som er interesserede i at deltage i Lifestyle & Design Clusters projekter om emnet, eller som er interesserede i at høre om regionalfondsprojekter.

Læs projektbeskrivelsen af Fokuseret Værdikædesamarbejde i projektdatabasen