Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
14.01.2013

3,8 EU-millioner på plads for højteknologisk testcenter i Sønderborg

Hurtigere produktudvikling, forbedret konkurrenceevne og i sidste ende nye arbejdspladser. Det er de forventede gevinster ved et nyt testcenter i Sønderborg for såkaldt effektelektronik, som anvendes i blandt andet køle- og belysningsanlæg. Projektet, der blandt andet omfatter ansættelsen af 4 ph.d. studerende har fået tilsagn om støtte fra EU's Regionalfond efter indstilling fra Syddansk Vækstforum.

Med det nye testcenter i Sønderborg kan danske elektronikvirksomheder, der udvikler energieffektive produkter og løsninger, nu se frem til forbedrede muligheder for at få testet deres produkter ud fra den allernyeste viden på området.

Et projekt med 4 ph.d. studerende skal være med til at udvikle helt nye testmetoder inden for områder, hvor det i dag ikke er muligt at teste produkterne tilstrækkeligt grundigt. På den måde skal projektet bidrage til bedre og hurtigere udvikling af energieffektive produkter og dermed bedre konkurrenceevne for virksomhederne.

Projektansvarlig og lektor ved Syddansk Universitet, Morten Nymand:

Adgangen til testfaciliteter, og muligheden for at udvikle nye testmetoder, er afgørende for virksomhedernes evne til at udvikle nye produkter. Med de nye ph.d. projekter kan vi bidrage til at skabe et unikt miljø inden for test af effektelektronik, som vil medvirke til, at syddanske virksomheder kan fastholde deres førende position inden for udviklingen af energieffektive produkter.

De 4 ph.d. studerende bliver tilknyttet Syddansk Universitet og testcentret Green PET Lab, der skal understøtte arbejdet i Lean Energy Cluster, som er en national klynge, der har til formål at fremme mulighederne for udviklingen af intelligente energieffektive produkter og løsninger.

Regionsrådsformand i Region Syddanmark og formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst:

Muligheden for at tilknytte  ph.d. studerende til centrets arbejde passer perfekt ind i ambitionen om at gøre Syddanmark til et nationalt center for energieffektivisering og er med til at skabe bedre sammenhæng mellem de mange vidensarbejdspladser  i regionen inden for energieffektivitet og det store behov for højkvalificeret viden og kompetencer. På den måde er projektet et godt eksempel på, at regionens virksomheder og uddannelsesinstitutioner med fordel kan samarbejde om at skabe forudsætninger for vækst og nye arbejdspladser i regionen.

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Syddansk Universitet og en række partnere herunder Lean Energy Cluster, DELTA, Danfoss A/S, Lodam Electronics A/S, OJ Electronics, Servodan A/S og Banke Accessory Drives.

EU's Regionalfond støtter projektet med knap 3,8 mio. kr.

Læs mere om projektet på: http://www.leanenergy.dk/

Kontakt

Syddansk Universitet, projektansvarlig og lektor Morten Nymand, tlf. 2135 6363
Regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst, tlf. 4032 5210
Erhvervsstyrelsen, Martin Kastoft Nielsen, tlf. 3546 6452

Fakta om EU's strukturfonde - Regional- og Socialfonden

Danmark modtager i perioden 2007-2013 3,5 milliard kr. fra EU's strukturfonde. Halvdelen af midlerne kommer fra Socialfonden og halvdelen fra Regionalfonden.

Regionalfondsprogrammets formål i Danmark er at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelsen af ny teknologi.

I perioden 2007-13 er der under regionalfondsprogrammet 1,825 milliard kroner til rådighed til at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse. Det sker ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelse af ny teknologi.

Læs mere om

EU's Regionalfond på www.regionalt.dk